header banner
Default

Joop - BNNVARA: Dit zal de slechtste verkiezingsstrijd ooit in Nederland zijn


Table of Contents

Reacties (91)

VIDEO: The Battle of Heiligerlee, 1568 AD ⚔️ | Outbreak of the Dutch Revolt
House of History

Sorteren op:

appeltje eitje

appeltje eitje26 jul. 2023 - 10:06

@ Han van der Horst Even bij Bekende Buren goochelen

Antonie de Man

Antonie de Man26 jul. 2023 - 5:08

De teneur van de sociale media om ongefilterde meningen de ether in te slingeren heeft ook zijn weerslag op sommige presentatoren op TV. Kun je een clown als Johan Derksen nog vergeven dat hij ooit op Thierry Baudet heeft gestemd, de doorgaans neutrale NPO presentatoren bekennen nu kleur sinds Frans Timmermans kenbaar heeft gemaakt terug te keren naar de vaderlandse politiek. Timmermans heeft zijn sporen in Europa verdiend, maar de provinciaal denkende 'elite' van de TV heeft daar geen boodschap aan. Wat hem het meest wordt kwalijk genomen is dat hij, in tegenstelling tot Rutte, in staat is echte emoties te tonen. Dat kan soms verkeerd uitpakken maar het toont wel zijn menselijkheid. Hier wordt hij op afgerekend, terwijl het genuanceerde verhaal dat hij brengt, zoals onlangs zijn Kees Lunshoflezing, ongehoord blijft. Wat zullen de heikneuters op hun neus kijken als Timmermans het volgende Kabinet gaat leiden.

Ook Joop

Ook Joop25 jul. 2023 - 8:51

"Deze reactie is verwijderd."

Willem D2

Willem D221 jul. 2023 - 10:52

Vroeger ging het vooral over verkiezingsprogramma’s, tegenwoordig vooral over de persoon en wie het beste / leukste kan debatteren, want het is heel belangrijk wie het debat wint. Daar gaat het achteraf meer over dan over de inhoud. Wil je de verkiezingen winnen dan moet je het dus niet over de inhoud hebben, maar op de man/vrouw spelen met bijvoorbeeld een mooie documentaire zoals bij Kaag of een gemeen filmpje van de SP. Van der Plas en Timmermans zullen het zwaar krijgen.

2 Reacties

Peterrr3

Peterrr321 jul. 2023 - 19:55

De andere kopstukken ook. Zeg net een Tweet van Paternotte langskomen. Die is ook even vergeten dat zijn partij er voor gezorgd heeft dat Rutte III tot stand kwam.

0Rapporteren

BrotherV

BrotherV22 jul. 2023 - 21:25

Van der Plas heeft extreem rechts achter zich. Het verschil zal merkbaar zijn.

0Rapporteren

bouwvarken

bouwvarken21 jul. 2023 - 10:06

Timmermans gaat door zijn eigen toneelspel, leugens en uitbuiten van verdriet van andere een geweldige doel worden om op te schieten, kijk zijn speeches over MH17 maar eens terug, zoveel onwaarheden bij elkaar, die dan ook nog eens heel hard aangekomen zijn bij nabestaanden, het zo graag en snel koppelen van een stormslachtoffer aan klimaatverandering, gewoon verschrikkelijk, maar kritiekloos gebleven bij vd Horst. Daarbij zijn eigen leefstijl die mijlenver afstaat van het gedachtegoed van zowel GL als PvdA, zijn landhuis op zijn landgoed in Limburg gaat hij nooit inwisselen voor een verblijf in de ambtswoning van een MP.

6 Reacties

Hanvander Horst

RaarMaarWaar 0.1

RaarMaarWaar 0.121 jul. 2023 - 14:25

''Joh, doe even een linkje naar een foto van dat landhuis.'' Landhuis? Villa met subsidie zal je bedoelen. Maar we wachten af of PvdA Timmermans het aandurft zijn rijke bovenmodale sympathisanten in aanloop van verkiezingen tegen het hoofd te stoten en een einde te maken aan de vele villasubsidies. De hele aardgasopbrengst voor de schatkist is verjubeld aan villasubsidie, daar moet een einde aan komen nu we ons gas tegen woekerprijs moeten afnemen van Biden. Zeker nu de commerciële de jaarlijkse 2 miljard villahypotheekcrisisverhuurbelasting die door Rutte2 (VVD/PvdA waaronder minister Timmermans) is ingevoerd is beëindigd. In die zin dat sociale huurders die nog wel uit de mond moeten blijven sparen maar commerciële woningcorporaties hoeven die niet meer af te dragen aan D66 Kaag.

5Rapporteren

Willem D2

Willem D221 jul. 2023 - 14:40

Frans heeft dit jaar eindelijk zijn huis verkocht voor 780.000,- Er zat een hypotheek op van 700.000,- Waar hij nu woont kan ik op internet niet vinden. 780k is een bedrag wat in het algemeen buiten het bereik ligt van de gemiddelde PvdA stemmer, maar de gemiddelde GL kiezer zal er z’n hand denk ik niet voor omdraaien.

4Rapporteren

vdbemt

vdbemt21 jul. 2023 - 14:41

Wat een veelkleurige reactie. Dan wel met allemaal eigen kleuren, heel erg dik aangezet.

1Rapporteren

BrotherV

appeltje eitje

appeltje eitje26 jul. 2023 - 9:57

Heel goed geschreven. Moeten eventuele stemmers op deze partij even goed over nadenken vooraleer ze een stem uitbrengen. Vergeet ook niet waaruit GL. is voortgekomen. Kennen we de partij van Marcus Bakker nog?

0Rapporteren

Anne Laats

Anne Laats21 jul. 2023 - 9:40

"Deze reactie is verwijderd."

PVDB2

PVDB221 jul. 2023 - 8:17

In een democratische politieke partij kunnen de leden de lijsttrekker kiezen. Net als we in een democratie we onze volksvertegenwoordigers kunnen kiezen. Wie dan de meeste stemmen krijgt kan de premier leveren. Als dat de VVD is, zal die de premier leveren, meestal de lijsttrekker. Als een andere partij dat wordt, dan ook een andere premier. Je zal echter samen moeten werken aangezien er nog nooit een absolute meerderheid is voorgekomen. Als iedereen zegt dat men niet met Rutte wilde samenwerken dan hadden we geen regering. Op dit moment kan een coalitie niet zonder het aantal zetels van de VVD. Zowel met GroenRood als BBB kan een coalitie komen. Plus CDA in beide gevallen. Dan heb je een lange onderhandeling, waarin water bij de wijn gedaan moet worden door partijen. Gezien dat bij BB ook PVV en FVD dan aanschuiven, twee ondemocratische partijen, is het de vraag of die wel willen en of hun wensen realistisch en wettelijk zijn. En als een van de (75+) leden van de coalitie een probleem heeft met beleid kan het kabinet vallen. Verkiezingen. Kort daarop weer met een ander. Je zal in bepaalde gevallen je afkeur opzij moeten zetten. En bij politici die niet alleen willen maar ook doen. Niet alleen praten zoals we aan rechts kennen. Het land is gebaat bij een stabiele coalitie. Niet elk jaar verkiezingen zoals bijna in Italie is economisch (investeringen) onwenselijk en lost problemen zeker niet op.

ZoekEenVrijeNick

ZoekEenVrijeNick21 jul. 2023 - 8:13

Het nieuwe plaatje moet gemarket worden: Frans Timmermans is doelwit van de grote boze rechtse hordes en alle kritiek komt ook uit deze hoek. Wie dus kritiek levert, zit in deze hoek. Maareh, was Frans Timmermans niet lid van een Nederlandse regering die knetterhard VVD beleid voerde? Als ik trouwens een oude PvdA bron mag geloven, kwam dat beleid trouwens van de PvdA zelf en was het nog geen ineens een meloen die geslikt moest worden? Weten we het nog? De PvdA zou het linkse alternatief zijn voor de VVD maar kroop er toen zonder problemen mee in de regering? Deze oude wijn is Chateau Timmermans: twee gedoogpartijen die ineens doen alsof ze gezamenlijk wel een alternatief zijn. Want de oude wijn gaat een nieuwe zak nodig hebben voor de verkoop. Bij Kaag was deze zak voor D’66 ‘nieuw leiderschap’ maar na de verkiezingen kregen we gewoon de “de huidige smeerlapperij in de politiek” Verder heb ik nog een bijnaam: Hans Brusselmans. Die komt uit linkse hoek want ook daar snappen mensen het wel.

2 Reacties

Alfred Blokhuizen

Alfred Blokhuizen21 jul. 2023 - 12:52

Feitelijk haalt u de kritiek van de rechter schreeuwers onderuit. Hij voerde toch rechts beleid uit? Nou, daar zal het rechte volksdeel toch blij mee moeten zijn....

0Rapporteren

BrotherV

BrotherV21 jul. 2023 - 16:59

Weer dat gedoogframe. De PVV gedoogd al decennia VVD beleid. Wat stem jij?

1Rapporteren

Minoes&tuin

Minoes&tuin21 jul. 2023 - 6:57

Dat is al per direct begonnen met gewoon de reguliere media, de journaals, de zogenaamde 'duiders', die menen allen nog eens te moeten wijzen op hetgeen hij zei bij de MH17. We hebben alleen nog maar rechtse politieke duiders in mijn beleven. Bij Terzake zat de Telegraaf-duider alweer bij de Belgen aan tafel. Ik zie de bui al hangen, al hoop ik dat het wel een eerlijke 'strijd' wordt, het lijkt er vooralsnog echter niet op. En a.u.b. niet weer die zogenaamde 1 minuten-'debatjes' op TV die geen debatjes zijn en zo ook niet mogen heten. Debatten zijn gesprekken geen one-liner fabriekjes waar je naar hartelust mag manipuleren met onbenullige vragen over wat een brood kost, een witbrood nog wel en je afgemaakt wordt in de pers als jij dat in hoogst-eigen-persoon niet weet. Ik zie Jaque de Vries alweer op het tonaal verschijnen.

Nou ja, kijk...

Nou ja, kijk...21 jul. 2023 - 5:56

Tja Han, met veel aplomb verkondigen dat het allemaal wat minder en anders moet en tegelijkertijd een flamboyante en weinig sobere levensstijl erop na houden. Dan moet je niet raar opkijken dat politieke opponenten je juist dáár op gaan attaqueren. Dit zal je ook wel onder de gordel vinden Han. Ik kan mij een documentaire van een tijdje geleden heugen waarin hij voor de beeldvorming een kort rondje op zijn racefiets rijdt. Even los van zijn verontrustende motoriek, ik kreeg nu niet echt de indruk dat zijn fiets vaak van stal werd gehaald...

4 Reacties

Hanvander Horst

Hanvander Horst21 jul. 2023 - 9:40

Dit is een goed maar nog gematigd voorbeeld van wat ik bedoelde. Vooral niet op de inhoud spelen maar op de man. Wat weet je eigenlijk van zijn levensstijl?

3Rapporteren

Vuurrood

Vuurrood21 jul. 2023 - 9:47

Mijnheer van der Horst: Op uw vraag gaat u echt geen antwoord krijgen!

3Rapporteren

tinekea2

tinekea221 jul. 2023 - 10:07

beste Han. Deze reactie is bijna alsof je hem letterlijk zelf hebt opgesteld. Een beter voorbeeld kun je niet bedenken :-)

3Rapporteren

vdbemt

vdbemt21 jul. 2023 - 14:43

Gezien het karakter van je reactie ben ik dan weer niet erg onder de indruk van jouw indruk.

2Rapporteren

Willem D2

Willem D220 jul. 2023 - 22:10

Benieuwd of er nog een mooie documentaire over Frans Timmermans komt op de NPO, zo rond 15 november ofzo.

1 Reactie

BrotherV

Inzicht

Inzicht20 jul. 2023 - 20:46

Lullige bijnamen verzinnen voor een politieke tegenstander is onschuldige folklore en hoort ook bij een democratie. Het moet natuurlijk niet op één hoop worden gegooid met rare complottheorieën en persoonlijke bedreigingen. De zwakte van links is vaak het gebrek aan humor. Het is te hopen dat onze Frenske het anders gaat doen.

3 Reacties

Kees van Bemmelen

Kees van Bemmelen21 jul. 2023 - 12:14

Inzicht, "Lullige bijnamen verzinnen (...) is onschuldige folklore en (...) moet natuurlijk niet op één hoop worden gegooid met rare complottheorieën en persoonlijke bedreigingen." Akkoord met dat laatste, maar bijnamen zijn zeker niet altijd 'onschuldige folklore'. Teflon Mark, niet echt beledigend. Kereltje Pechtold, een beetje kleinerend misschien, maar niet zo kwaadaardig als Penthouse Pechtold. Harry Potter voor Balkenende, vrij onschuldig. Wouter Boslim is weer een stuk minder onschuldig. Hero Drinkman, bedoeld om Brinkman met alcoholmisbruik te associëren. 'Nikkelen' Neelie Kroes vind ik stiekem wel geestig. En natuurlijk 'Koning Gorilla' voor Willem III. Dus ja, de ene bijnaam is de andere niet. Trouwens, soms hebben bijnamen ook te maken met de politieke standpunten van iemand. 'Straaljager' Hannie van Leeuwen, verzonnen door Marcus Bakker vanwege haar enthousiasme voor de F16, 'Ed Raket' Nijpels, vanwege diens standpunten over de kruisraketten. Dat moet natuurlijk kunnen.

0Rapporteren

vdbemt

vdbemt21 jul. 2023 - 14:46

"De zwakte van links is vaak het gebrek aan humor. " In dat in een land waar cabaretiers altijd als links worden weggezet. Nooit als rechts.

1Rapporteren

BrotherV

BrotherV22 jul. 2023 - 21:31

Noem een rechtse cabaretier die leuk is? Hans Teeuwen is al jaren niet leuk meer. Toen hij nog leuk was was hij nog niet rechts.

0Rapporteren

Mark Huysman

Mark Huysman20 jul. 2023 - 20:37

Ja, extreemrechts zal hem op de korrel nemen. Maar is dat een reden voor links om het voor hem op te nemen? Timmermans was onderdeel van het sociale afbraak kabinet Rutte2. Hij heeft in 2006 de Amerikanen verzekerd dat de SP -waar een links beleid mee mogelijk was- buiten de regering zou blijven. Hij is een groot bewonderaar van Kok en de Paarse (neoliberale) kabinetten. Oftewel een vijand van de arbeidersklasse en met name van de meest kwetsbare groepen. Natuurlijk zal hij zich semi-links uitlaten om zich te profileren tegenover de VVD, BBB en aanverwanten. Precies zoals Samson in 2012 deed. Maar wie daar nu nog instinkt heeft in mijn ogen weinig politiek gevoel. Om de goede oude Marx maar weer eens aan te halen, 'de geschiedenis herhaalt zich, eerst als tragedie en daarna als klucht'.

3 Reacties

Minoes&tuin

Minoes&tuin21 jul. 2023 - 15:40

Mark Huysman Had jij met iemand anders als lijsttrekker iets anders verwacht?

0Rapporteren

Mark Huysman

Mark Huysman21 jul. 2023 - 20:03

@Minoes Nee, maar het valt me op hoeveel mensen voor Timmermans vallen. Mensen die beter zouden moeten weten.

0Rapporteren

BrotherV

BrotherV22 jul. 2023 - 21:34

Mark, hij is ook geen politieke vriend van mij maar ik zal hem verdedigen tegenover fascisten met hun smerige praktijken.

0Rapporteren

Sonic2

Sonic220 jul. 2023 - 20:33

Het blijft opmerkelijk dat mensen die zich in hun prive leven druk maken over hun kinderen die gepest worden. Of zich druk maken over onrecht. Een oud echtpaar wat overvallen wordt. Dat die mensen doodleuk op extreme pestkoppen kunnen stemmen als Wilders en Baudet. En doodleuk het figuur erbij moeten halen van Timmermans. En aan diepe fatshaming doen. Als je ook maar een zwijm van links, elitair, vrouw, te volle man om je heen hebt hangen krijgt al dat vreselijke agressieve volk een rode lap voor zich en is alles geoorloofd. Hier laats eentje die mijn neefje er bij moest halen. Het heeft er mee te maken dat "rechts" en haar kiezers geen enkele normen en waarden hebben. Elk mens met normen en waarden had Wilders met zijn pestkop gedrag allang de rug toegekeerd en Baudet ook. Die had de terreur richting toeslagen ouders niet gepikt. Ik zeg niet dat iedereen die "rechts" stemt onfatsoenlijk is. Ze steunen wel pestkoppen. En haters. En onfatsoen. Wat mij betreft mag op deze opinie pagina alles gezegd worden, maar is in politiek Den Haag "sufferd" al over de grens. In de 2e kamer gewoon weer het taalgebruik van de jaren 50 of 60. Als je wilt schelden en mopperen dan ga je maar naar de visafslag of naar de markt. Dat doe je niet in de 2e kamer.

Greendutch

Greendutch20 jul. 2023 - 20:17

Han, kun je een voorstelling maken hoe extreem rechts geminimaliseerd kan worden dan kan de hr. Timmermans ervoor zorgen dat 't weer 'n samenleving wordt 'n goede start voor links progressief samenwerkend NL

1 Reactie

Pietje Puk139

Pietje Puk13921 jul. 2023 - 9:20

Hoe? Simpel. Eerst uitleggen wat "rechts" betekent. Rechts is een ander woord voor "liberaal", vanwege het feit dat de liberalen altijd rechts in het parlement zaten. De liberalen (libera = vrijheid) vinden dat de ondernemers 100 % vrij moeten zijn om te doen en laten waar ze zin in hebben. De ondernemers moeten dus vrij zijn van overheidsbemoeienis, Dit idee is ontstaan in de tweede helft van de negentiende eeuw. Dat het communisme er een antwoord op was, vind ik niet zo vreemd, want net zo extreem als liberalisme. Maar, dat die vrijheid van ondernemen alleen maar problemen oplevert, moge nu toch wel duidelijk zijn. Gezondheidszorg Onderwijs Huurwoningen Arbeidscontracten Energie Openbaar vervoer

1Rapporteren

Doomsdayshaman

Doomsdayshaman20 jul. 2023 - 19:15

Interessant artikel, https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/frans-timmermans-een-stemmenkanon-maar-ook-een-grote-gok-voor-groenrood~bddf9613/

Mirzas

Mirzas20 jul. 2023 - 18:39

Het is een man. Ik denk dat hij niet de helft van de smerigheid over zich heen gaat krijgen die Kaag (en eerder Halsema) heeft moeten verduren.

7 Reacties

Anne Laats

BrotherV

DanielleDefoe

Karingin

Karingin20 jul. 2023 - 23:34

Ja en die talen hè, dat geaffecteerde...ik heb daar geen probleem mee, juist bewondering voor, maar veel mensen gaan zich dan dom voelen

4Rapporteren

DanielleDefoe

Mirzas

Mirzas21 jul. 2023 - 8:36

Hij gaat zeker hoon en spot te verduren krijgen. Eruditie (al dan niet natuurlijk), talen, postuur. Daarnaast mogelijk nieuwe scheve schaatsen van Timmermans zelf. En dat zal een harde dobber zijn. Niet een die ik wil uitvlakken overigens. Maar het echte vitriool in dit land is steevast gericht op vrouwen, die naast de vervelende hoon en spot ook steevast algehele onkunde / onnozelheid / meisje / heks / hoer / hoerenmadam /(on-) neukbaarheid / borderline om de oren krijgen. Van zowel links als midden als rechts.

1Rapporteren

Minoes&tuin

Minoes&tuin21 jul. 2023 - 15:44

Gek als het mensen aan de onderkant van de samenleving zijn die te zwaar zijn, dan noemen wij dat geen 'Bourgondisch uiterlijk' toch en dan mag eenieder er vrij op schieten. Opvallend!

0Rapporteren

Mathijsco

Mathijsco20 jul. 2023 - 18:27

De bekende donderpreek vanaf de kansel: ‘Frans Timmermans is niet Frans Timmermans: 2e man van Europa die zijn eigen broek wel op kan houden. Frans Timmermans is sláchtoffer. Vanaf nu géén grappen meer over -of kritiek op- Frans Timmermans, wánt......’ en vul het maar (weer) in.' Mijn links, is overduidelijk een ander links als dat van auteur. Mijn links is Koot en Bie, Maxime Hartman, Ed van der Elsken, Rob Muntz, Arjen Ederveen, Paul Haenen, Frans Bromet, en -wat een leuke toevoeging- ‘Rob van Left Laser’’. De opa’s Harry en Willem Bol Buis. Noem het een mix van paapse gezapigheid en calvinistische dogmatiek met een knipoog.

8 Reacties

vdbemt

vdbemt20 jul. 2023 - 20:13

Dat 'mijn links' van jou, heb ik nooit in je kunnen ontdekken.

4Rapporteren

Sonic2

Sonic220 jul. 2023 - 20:41

De Tegenpartij was 1 grote schoffering van de CD van Janmaat. Het was het volstrekt belachelijk maken van achterlijk ultra rechts wat er toen was. Dat was de Tegenpartij. Het is later door "rechts" geclaimd als anti woke. Het was wat linkse realisten hier zeggen, maar dan doorspekt met humor. Koot en de Bie zijn helemaal niet uw links. Uw links is "vrij links". Uw links is Agema links. Uw links is Trump links. U bent helemaal niet links. Net als velen hier

8Rapporteren

Mathijsco

Mathijsco20 jul. 2023 - 21:16

@ Sonic, U bent ook daadwerkelijk in uw eigen egocentric biasses gaan geloven tussen al het framen door, dat geloof ik oprecht. Ik vind u maar een naar iemand..

4Rapporteren

BrotherV

BrotherV20 jul. 2023 - 21:33

Mag ik vragen waar je op stemt? Ik heb toch echt sterk de indruk dat je een ordinaire PVVer bent.

3Rapporteren

Martin van der Linde

DaanOuwens

DaanOuwens21 jul. 2023 - 7:03

@ Mathijsco Jij schrijft: U bent ook daadwerkelijk in uw eigen egocentric biasses gaan geloven tussen al het framen door, dat geloof ik oprecht. Hij trekt de meest logische conclusie uit jouw inbreng op deze site. Er zijn forse vraagtekens bij te zetten. De humor van Koot en Bie en heeft niets gemeenschappelijks met Maxime Hartman. Het is ook geen mix van paapse gezapigheid en calvinistische dogmatiek. Die kwalificatie past helemaal niet bij de genoemde namen. Je kan beter vaststellen dat humor voor jou iets is waarvan je denkt dat er mensen zijn die er om lachen. Met links heeft het helemaal niets te maken. Net zoals links sowieso niets te maken heeft met paapse gezapigheid en calvinistische dogmatiek.

2Rapporteren

Sonic2

Sonic221 jul. 2023 - 7:59

@ Mathijsco Ik waardeer uw inhoudelijke bijdrage. Net als andere hier. Zoals gebruikelijk weer op de persoon gespeeld.En uiteraard ben ik een naar persoon, want ik heb de verkeerde mening en dan ben je een naar persoon. Het is kritiek die ik totaal niet herken, dus kan me er niet druk over maken Het argument over Koot en de Bie was zeer gemakkelijk te counteren. Ik geloof dat Peter Breedveld dat eerder al gesteld heeft. Koot en de Bie was in deze tijd woke bevonden. Zeker vanuit uw stroming

2Rapporteren

Vuurrood

Ben  Liberaal

Ben Liberaal20 jul. 2023 - 18:04

Ik zie Timmermans nog niet de horlepiep op tafel dansen of een persconferentie op gymschoenen geven maar voor de rest is het van hetzelfde laken een pak. Ben bang dat T gewend is aan de miljarden van het EP en dat hij hier straks met gulle hand de knip zal trekken. Had Wouter Bos maar gesolliciteerd dan was het qua financien van het land wat professioneler gemanaged als de nieuwe PvdA de kiesdeler zal halen (ik neem dus aan dat GL nu afhaakt).

1 Reactie

Sonic2

Sonic221 jul. 2023 - 8:12

Als het om inhoud had gedraaid bij zijn tegenstanders en als ze hadden geweten waar ze over praten dan was het voor al zijn tegenstanders een goede stap geweest. Timmermans zal als hij ooit in het torentje wil zitten grote compromissen moeten maken. Hij zal een coalitie moeten vertegenwoordigen met waarschijnlijk VVD en BBB. En dus moet je als tegenstander van Timmermans blij zijn dat hij in het torentje zit. In vergelijking met de huidige situatie. Het gaat alleen om demonisering. Ik heb vanuit het tegenkamp vooral demonisering en fatshaming gezien. En angstporno. Nog niets inhoudelijks. En u bent grappig met uw kiesdeler. Lijkt me eerder een zorg voor Forum en BVNL. Dat die de kiesdeler gaan halen

0Rapporteren

JVonk2

JVonk220 jul. 2023 - 18:00

“Hetzelfde geteisem dat Sigrid Kaag de politiek uitjoeg, heeft hem al jaren op de korrel. Frans Timmermans wordt nog net niet voor vampier of weerwolf uitgemaakt maar het scheelt niet veel. Men valt hem aan op zijn overgewicht. Men voorziet hem van lullige bijnamen ('Timmerfrans, onze Frenske'). Men verwijt hem net als Sigrid Kaag een elitaire houding, (…)” Mannenhaters?

Markzelluf

Markzelluf20 jul. 2023 - 17:28

Als je in Nederland inderdaad kans hebt dat er miljoenen op je stemmen, kun je je volgens mij verheugen op een mooie uitslag. Staat ons een schofterige campagne te verwachten? De vorige keer dat Timmermans meedeed was die er inderdaad. Hopelijk heeft de SP ervan geleerd. Dat vermoeden heb ik echter niet, want iemand die een links beleid uitgevoerd wil zien, moet nu geen SP of PvdD stemmen. Een stem op die partijen- aandekantblijvers- komt dus niet bij een linkse regeringspartij terecht. Dat snappen ze daar ook wel, dus daar zijn ze vast al aan het brainstormen. Maar stel je eens voor: Omtzigt terug naar het CDA en PvdA onder Timmermans. Samen 80 zetels?

1 Reactie

ZoekEenVrijeNick

ZoekEenVrijeNick21 jul. 2023 - 8:22

"Dat vermoeden heb ik echter niet, want iemand die een links beleid uitgevoerd wil zien, moet nu geen SP of PvdD stemmen. Een stem op die partijen- aandekantblijvers- komt dus niet bij een linkse regeringspartij terecht"". Dit ken ik nog. Toen moest men ook geen SP stellen maar op de grote linkse partij. Deze partij kwam heel makkelijk in een coalitie (Met Frans Timmermans als minister) en Rutte II was een feit...

1Rapporteren

Prisunic

Prisunic20 jul. 2023 - 16:59

Als de verkiezingscampagne smerig mocht worden is dat uitslúitend te wijten aan rabiaat- en ultrarechts, dat graag de methoden van Republikeins Amerika, en met name het gure Trumpfiguur, hanteert.

1 Reactie

Gimli1955

Anne Laats

Anne Laats20 jul. 2023 - 16:57

Jammer dat het geen vrouwelijke lijsttrekker is geworden.

1 Reactie

Zandb

EenMening3

EenMening320 jul. 2023 - 16:45

De SP probeerde bij de Europese verkiezingen van 2019 te scoren met het kinderachtige en flauwe filmpje over Brusselmans. Dit geeft wel aan hoe bekrompen en onvolwassen de Marijnissen-partij toen was. Het land heeft belang bij een coalitie bestaande uit middenpartijen. Daar hoort de nieuwe club van Timmermans ook bij. Nederland stemt in meerderheid rechts, het is nog lang niet zeker dat PvdA/GL de verkiezingen wint, maar die partij kan natuurlijk altijd aanschuiven.

2 Reacties

Sonic2

Sonic220 jul. 2023 - 21:03

Ik blijf het altijd opmerkelijk vinden. Elke keer wordt door "rechts" geroepen dat de VVD en CDA opgerukt zijn naar links. Ook BBB is een MIDDENPARTIJ. Want BBB krijgt zogenaamd al haar stemmen alleen van het CDA. Dat is het frame. Dat zoiets getalsmatig niet eens kan boeit niet. Ook de PVV is volgens vele "kenners" hier sociaal economisch links. Toch stemt de meerderheid van Nederland "rechts". In Nederland is er helemaal geen "rechtse" meerderheid. En als hij er is dan is hij zeer slecht werkbaar. Een van de redenen dat PvDA en Groenlinks tijdens Rutte 4 wat in de melk te brokkelen hadden was omdat er een scheuring is. PVV en Forum bestrijden CDA en VVD de hele tijd en andersom.

3Rapporteren

Tiesuitreduz

Ewout Pool

Ewout Pool20 jul. 2023 - 16:22

Ik moet zeggen dat ik enigszins verbaasd ben over de media-aandacht vandaag voor de kandidering van de heer Timmermans. Ik wens hem veel succes, maar het is nog 4 maanden tot de verkiezingen. Daarin kan nog veel gebeuren. Ook is er nog geen enkel idee wat de standpunten van de nieuwe combinatie gaan ziin. Wordt de nadruk gelegd op de milieumaatregelen of krijgt bestaanszekerheid een belangrijkere plek? Daarnaast heeft de heer Timmermans wat mij betreft wel een zwakke plek: Hij is hoogmoedig em erg overtuigd van ziin eigen gelijk. Of hij daarmee de Nederlander weet te overtuigen valt te bezien.

3 Reacties

EenMening3

EenMening320 jul. 2023 - 16:54

"Wordt de nadruk gelegd op de milieumaatregelen of krijgt bestaanszekerheid een belangrijkere plek? " De economie draait als een tierelier, er is plenty werk en de staatsschuld is laag, zodat er flink geleend worden. Wat dat betreft landt het volgende kabinet in een gespreid economisch bedje. Het land heeft er in de jaren zeventig en tachtig veel slechter voor gestaan, met rond 1981 bijna 1 miljoen WAO'ers 680.000 werklozen op een veel kleinere bevolking.

0Rapporteren

r v b

r v b20 jul. 2023 - 21:17

Milieumaatregelen gaan juist over bestaanszekerheid, daar is geen tegenstelling.

2Rapporteren

Hanvander Horst

Hanvander Horst21 jul. 2023 - 9:46

Nee, dan een Wilders. Dat is een voorbeeld van gematigdheid. Die geeft zijn eigen mening vaak voor een betere.

1Rapporteren

Jantje Beton2

Jantje Beton220 jul. 2023 - 16:21

"Deze reactie is verwijderd."

5 Reacties

zeeman aan wal

zeeman aan wal20 jul. 2023 - 18:02

Kunt u omschrijven wat dan 'het probleem' is en wat maakt dat Timmermans dat probleem is. Verder vermoed ik te weten waar volgens u 'de oplossing' voor 'het probleem' ligt.

0Rapporteren

Volrin

Volrin20 jul. 2023 - 18:06

Das knap gezien GL nog nooit in het kabinet heeft gezeten en de PvdA slechts één periode van 4 jaar in de afgelopen 20 jaar.

4Rapporteren

Gimli1955

Gimli195520 jul. 2023 - 19:09

@Volrin GL heeft het Lente akkoord gesteund en de PvdA heeft meegeregeerd in Rutte 2. Ben je de participatie wet vergeten? Ben je de ingetrokken keutel van de inkomensafhankelijke premie ziektekosten verzekering? Ben je de afschaffing studiebeurs vergeten? Het is knap om zo vergeetachtig te zijn als Rutte.

5Rapporteren

Sonic2

Sonic220 jul. 2023 - 20:50

@ Jantje Beton We leven in Nederland in een dictatuur wat dit betreft. Het draait in dit land al 20 jaar om 1,5 miljoen rabiate schreeuwers. Dat bijna 2 miljoen mensen virtueel van plan zijn om op PvdA/ Groenlinks te stemmen is niet relevant. Alleen aandacht voor ultra rechtse schreeuwers die zeer luidruchtig en met een grote onfatsoenlijke waffel hun plaats opeisen. We hebben in Nederland 80% van het electoraat wat niet op ultra rechts stemt. En die miljoenen Nederlanders van u ben ik spuugzat. Laten we nu eindelijk eens coalitie en verbinding maken met mensen die wel vooruit willen. Die wel voor rede vatbaar zijn. Misschien stemmen ze dan niet meer. Misschien stemmen ze op Ouwehand of Marijnissen. Het zal mij een rotzorg zijn. Het is ook anti democratisch. Waarom richten we ons uitsluitend op 20% schreeuwers? En niet op wat andere willen. Als de PvdA/Groenlinks 20 a 30 zetels halen dan neem ik aan dat elke PVV'er of Forum stemmer hier vindt dat ze moeten mee doen? Want al het andere zal hypocriet zijn. Wel een plek opeisen voor PVV en Forum. Maar dat niet willen voor PvdA/ Groenlinks

3Rapporteren

Hanvander Horst

DaanOuwens

DaanOuwens20 jul. 2023 - 15:56

Inderdaad is het een bijzonder besluit van Timmermans. Ik denk dat de voorspelling van Van der Horst ook helemaal terecht is. Overigens was het vooral de SP die Timmermans persoonlijk aanviel. Niet dat het wat uitmaakt overigens. Dezelfde shit zal van extreem rechts komen. Ik snap ook niet wat Timmermans denkt te kunnen winnen hiermee. Ik denk dat hij in de EU meer dingen voor elkaar kan krijgen. Maar dapper dat hij een poging doet.

3 Reacties

TheBigLebowski

Anne Laats

Sonic2

Sonic220 jul. 2023 - 20:38

@ Anne Laats Inderdaad. Fortuyn die Els Borst op 1 lijn zette met Bin Laden. Maar dat vertelt leugenachtig fake "rechts" er nooit bij. Dat het van 2 kanten een ware veldslag was. De moord was vreselijk, maar "rechts" kan dit nu tientallen jaren uit melken. En uiteraard verzinnen en fantaseren dat Fortuyn premier was geworden. En dat hij een goede premier zou worden. De LPF was in werkelijkheid voor de moord al een veel te snel in elkaar gezet soepzootje. Wat er een enorme puinhoop van zou hebben gemaakt. Ook als Fortuyn nog had geleefd. Het geeft "rechts" de ruimte om met haar eigen dolkstootlegende te komen. Want veel meer als verzinsels is het niet. Maar een afwijkend geluid mag niet, want dan komt de Pimwin. Een objectieve en eerlijke benadering van Fortuyn( met zijn vele nadelen) krijg je dan ook niet. Allemaal censuur en in de taboe sfeer geduwd door "rechts"

3Rapporteren

Gimli1955

Gimli195520 jul. 2023 - 15:44

schuld = schild LOL.

Ivan61

Ivan6120 jul. 2023 - 15:43

Han, misschien ben jij vergeten maar mevrouw Kaag heeft nooit domme uitspraken gedaan zoals Timmermans. Kan je nog herinneren zijn gesprek met Pauw en wat hij zei over laatste momenten van reizigers MH17? Bovendien kan hij ook smerig uitdelen en hij is bekend in Den Haag. Kortom deze campagne wordt zeker smerig maar hoe smerig weten wij nog niet.

2 Reacties

itsme3

itsme320 jul. 2023 - 18:23

Kaag nooit domme uitspraken. De belangrijkste die ik me herinner was toen ze tegen de journaliste zei "ik ben van een hoger moreel niveau", ja het backstabben van Rutte. Toen werd al duidelijk hoe haar "nieuwe politiek" stonk.

3Rapporteren

Ivan61

Ivan6121 jul. 2023 - 9:41

Itsme3, Mevrouw Kaag is van een hoger moreel niveau. Dat jij dat niet begrijpt kan ik niks aan doen.

2Rapporteren

Gimli1955

Gimli195520 jul. 2023 - 15:43

Het demoniseren van de tegenstander is al begonnen met Frans als held weggezet door Han himself. Machtspolitiek is altijd smerig, dat heb je gezien bij Rutte 1 tm 4, waar Frans zelf aan mee heeft gedaan. Met het geheugen van de schrijver is net zo slecht gesteld als dat van Rutte. Je eindigt zelf elke keer met de oproep om de echte slachtoffers niet te vergeten, maar daar blijkt niets uit het feit dat je Frans al weer op het schuld hijst. Mag je dan wel wat aanhangers bij uitnodigen dan. De vorige keer dat de PvdA mee regeerde is het meest asociale en smerigste kabinet aller tijden geweest. Waarbij de uitkomst lijnrecht tegenover de beloftes stond, die tijdens de verkiezingen gedaan zijn. Iedereen heeft daarna het resultaat kunnen zien van dat kabinet en de uitkomst van de verkiezingen erna. Oude koeien uit de sloot trekken, om nog een keer hetzelfde trucje uit te halen, werkt hopelijk niet. We hebben een nieuwe bestuurscultuur nodig, niet nog meer van hetzelfde met dezelfde hoofdrolspelers. Uiteraard moeten alle afwijkende meningen weggezet worden als alle -ismen, die denkbaar zijn. De media doen gaarne mee, kun je je echter afvragen wat een vergeetachtige historicus bijdraagt met allerlei jijbakken en beschuldigingen.

5 Reacties

DaanOuwens

DaanOuwens20 jul. 2023 - 18:41

@ Gimli1955 Jij schrijft: dat heb je gezien bij Rutte 1 tm 4, waar Frans zelf aan mee heeft gedaan. Er moet wel een stevig steekje bij je los zijn als je Timmermans verantwoordelijk maakt voor het beleid van de Rutte kabinetten. Hij is er bij niet 1 betrokken geweest. Reacties zoals die van jou tonen het gelijk van Van der Horst aan.

5Rapporteren

Gimli1955

Gimli195520 jul. 2023 - 19:12

@Daan Timmermans was minister van Buitenlandse Zaken gedurende Rutte 2. Daarmee is hij als minister verantwoordelijk geweest, de ministerraad spreekt toch met 1 mond, derhalve is hij net zo verantwoordelijk als alle andere ministers.

3Rapporteren

EenMening3

EenMening320 jul. 2023 - 19:13

@Daan Klein detail: Frans Timmermans was minister van BuZa in Rutte II.

4Rapporteren

WillemdeGroot

WillemdeGroot20 jul. 2023 - 19:15

Wellicht wat flauw, Daan, maar Timmermans heeft wel een jaar of twee als minister van Buitenlandse Zaken gediend in Rutte II. Dus meebeslist aangaande besluiten van dit kabinet. Welke besluiten dat o.m. waren, zal je nog wel weten.

2Rapporteren

Sonic2

Sonic220 jul. 2023 - 21:25

@ Gimli1955 Ik moet jouw eerst normale en objectieve reactie op mensen van D66/ Groenlinks en PvDA nog zien. Zo snel die termen voorbij komen is er een rode lap en ga je helemaal los. Juist u zet alle afwijkende meningen weg. En komt met louter beschuldigingen en jijbakken. Probeer eens rationeel en normaal te reageren op Timmermans. Al dat schuimbekken op "rechts" hier. Alsof Stalin straks aan de macht komt. Wat een hysterie toch bij "rechts" en haar meelopers.

4Rapporteren

Anne Laats

Anne Laats20 jul. 2023 - 15:25

"Deze reactie is verwijderd."

2 Reacties

RaarMaarWaar 0.1

r v b

r v b20 jul. 2023 - 21:14

Er zijn nooit taarten met uitwerpselen gegooid, anders was dat in de rechtzaak en veroordeling wel meegenomen. Het is een kwaadaardig fabeltje.

2Rapporteren

Geer1

Geer120 jul. 2023 - 15:12

Wat deze grote groep mensen spuugzat is, is de torenhoge oneerlijkheid, in de vorm van zowel leugenachtigheid, dealtjes in de coulissen, ondoorzichtige invloed in overlegtafels en spuuglelijk handelen in zaken als toeslagdossier en Groningen. Fascisme speelt nog geen grote rol maar als het zo doorgaat kunnen mensen wel in de armen van het fascisme gedreven worden; nu zie je dat een feitelijke éénpitter als de weliswaar uitermate fatsoenlijke maar ongelieerde Omtzigt 46 zetels haalt in een virtuele partij. De wanhoop in Nederland is groot blijkt hieruit. Want Omtzigt heeft nog niet eens gezegd of hij al dan niet meedoet en is nu al de laatste strohalm voor heel veel mensen. Ik noem het een noodsignaal dat op donkerrood staat. Nogmaals, niet omdat er iets fouts aan Omtzigt is, maar dat een derde van de bevolking meer vertrouwen heeft in een nog niet bestaande partij dan iedere andere keuze is historisch uniek en zeer verontrustend. Is Timmermans uit ander hout gesneden dan Kaag en Rutte c.s.?

2 Reacties

Gimli1955

Gimli195520 jul. 2023 - 19:22

Neen, hij is de oude politiek. Er is een fundamentele wijziging nodig, een nieuwe bestuurscultuur en daar hoort Timmermans niet in thuis. Het is de voortzetting van nog meer van hetzelfde. Ik heb hem alleen wat horen zeggen met een belofte van meer vertrouwen. Ik heb sinds het begin van de samenwerking nog geen enkel concreet plan of visie voor de toekomst. Het gaat weer voorspelbaar over de poppetjes en niet over de inhoud. Die inhoud is er niet bij de neoliberale partijen, toen niet en nu ook niet. Het enige wat ze doen is jijbakken, angst zaaien en beschuldigen. De eerste woorden bij Op1 waren dat hij terugkomt om premier te worden. Dat is het doel en daar gaan de media hem uitgebreid mee helpen. Er zullen mooie woorden gesproken worden, maar weinig concreets geboden worden.

2Rapporteren

Martin van der Linde

Martin van der Linde21 jul. 2023 - 10:06

Gimli, je zult zo langzamerhand wel door hebben dat er niet zo iets is als oude of nieuwe politiek. Dat is een verzinsel, een marketingtruc. Heb je nooit commercials gezien? 'Nu met unieke witkracht' Bovendien gaat Timmermans het beleid niet maken, net zo min als Klaver, Marijnissen of Rutte dat doen, hij gaat het uitvoeren. Daarvoor is hij ingehuurd.

1Rapporteren

BrotherV

BrotherV20 jul. 2023 - 15:05

Hier op deze site is het al begonnen. https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/frans-timmermans-stelt-zich-kandidaat-als-lijsttrekker-pvda-groenlinks https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/frans-timmermans-stelt-zich-kandidaat-als-lijsttrekker-pvda-groenlinks

1 Reactie

Anne Laats

Middenman

Middenman20 jul. 2023 - 15:02

Helemaal eens met Han. Maar ik vind het positief nieuws. Die smeerlapperij is er toch al. En de mensen die de smeerlapperij mooi vinden en er aan meedoen zouden sowieso nooit op PvdA/GL stemmen. Maar zoals je zelf aangeeft Han, zijn er veel mensen die de vuilspuiterij en het nepnieuws helemaal zat zijn. Dit is onze kans; als je ook maar een beetje sympathie voor links hebt, stem je op Timmermans. Zet al je bezwaren die je tegen GL hebt, of je kritiek op de PvdA over dingen die ze in het verleden fout hebben gedaan opzij, en geef ze je stem. Dit is het moment om dingen in ons land te veranderen.

Farmer3.0

Farmer3.020 jul. 2023 - 14:59

Timmermans heeft één groot probleem. Hij heeft onder Balkenende en Rutte gediend. Oude politiek!

Thuiszitter

Thuiszitter20 jul. 2023 - 14:58

Zou wat zijn als Omtzigt zich bij de PvdA - GL voegt als kamerlid.

2 Reacties

Martin van der Linde

Martin van der Linde21 jul. 2023 - 10:13

Dat zou een bak zijn. Programmatisch zou hij op de rechtervleugel passen. Want naar ik hoop wordt RoodGroen een brede volkspartij en daarmee een stabiele factor in een verder versplinterd politiek landschap. En zou het dit keer niet lukken omdat populistisch rechts er met de cup vandoor gaat, dat hebben we rechts vaker zien doen, dan komt er wel een andere kans.

0Rapporteren

Graads2

Graads222 jul. 2023 - 17:31

Niet ondenkbaar. Dat geeft de partijbonzen dan wel weer grote hoofdpijn. Persoonlijk denk ik dat ze zouden bedanken voor de zetels en dan Pieter alsnog een mes in de rug steken. Die man overschaduwt de lijsttrekker met kop en schouders in populariteit.

0Rapporteren

MichielV2

MichielV220 jul. 2023 - 14:50

Ik vrees dat u gelijk krijgt. Wilders noemde hem al "Kaag met een baard" waarmee hij dezelfde hordes bruinhemden op Timmermans afstuurt die ook Kaag hebben weg getreiterd.

1 Reactie

Gimli1955

Sources


Article information

Author: Ashley Lutz

Last Updated: 1698955442

Views: 924

Rating: 3.7 / 5 (117 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ashley Lutz

Birthday: 2000-02-03

Address: 3738 Pugh Corners, Port Matthew, CT 44883

Phone: +4091780286145617

Job: Article Writer

Hobby: Wine Tasting, Skateboarding, Playing Piano, Juggling, Drone Flying, Astronomy, Robotics

Introduction: My name is Ashley Lutz, I am a lively, intrepid, receptive, priceless, apt, dazzling, venturesome person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.