header banner
Default

Ripple geeft aan dat het van plan is de vastgoedmarkt te veranderen


Ripple heeft een hoop plannen in de crypto-industrie, zo heeft het naast de XRP Ledger (XRPL) ook een privaat netwerk voor Central Bank Digital Currencies (CBDC’s). Blijkbaar heeft dit netwerk meer doeleinden dan alleen CBDC’s huisvesten. Ripple wil er vastgoed op ‘tokenizen’.

🔔 Vandaag: €56 goud gratis Advertentie GoldRepublic

Ripple wil vastgoed op CBDC ledger zetten

Dat verklaart Antony Welfare, CBDC-adviseur bij Ripple. Zijn team richt zich momenteel op het bedenken van nuttige gebruiksdoelen voor CBDC’s en stablecoins. Op Twitter vertelt de topman dat hij afgelopen week op de CEE FinTech-conferentie te vinden was. Hier heeft hij naast het huisvesten van nationale valuta twee andere praktische gebruiksdoelen gedeeld, namelijk het tokenizen van vastgoed en een soort leningprotocollen.

Ripple heeft al een proefproject opgezet in Hong Kong, dat al werkt aan een zogenaamde ‘e-HKD’ (de volledig digitale Hong Kong dollar). Het concept combineert het tokenizen van vastgoed met een leningprotocol, zodat gebruikers vastgoed kunnen tokenizen in ruil voor onderpand voor leningen.

Het leningprotocol is mogelijk niet een Decentralized Finance (DeFi) project zoals je dat gewend bent in crypto-land. De ‘CBDC ledger’ van Ripple is namelijk permissioned. Dat betekent wellicht dat het bijbehorende leningprotocol meer weg heeft van de diensten van een reguliere bank dan van een decentrale blockchain. Opvallend genoeg gaat het dus niet om de XRP Ledger (XRPL).

#CBDCs are gaining traction globally and @Ripple CBDC team are focussing in on Real world use cases for a CBDC or #stablecoin. Last week I shared two real use cases at a CEE Fintech conference in Romania:#Tokenization is the Future of Real Estate

· The pilot combines the… pic.twitter.com/OMe1ieq8d1

— Antony Welfare (@AntonyWelfare) July 7, 2023

Advertisement

Vastgoed tokenizen is populair

VIDEO: How To Buy Ripple Shares Before Their IPO!
Crypto Mason

Veel mensen zien vastgoed als dé investering, maar dan nog moet niet worden onderschat hoe groot deze markt is. Volgens Visual Capitalist werd de waarde van de markt in 2022 op 326 biljoen dollar geschat – dat is 326.000 miljard dollar.

Vastgoed is dan ook een populair doelwit in de crypto-industrie. In het Verenigd Koninkrijk werd in 2022 een enorm landhuis aangeboden voor een bodemprijs om het idee van het kopen van vastgoed op de blockchain te stimuleren. Ook laten sommige vastgoedbeheerders je je huur betalen in bitcoin (BTC).

De Amerikaanse investeringsbank Citigroup verwacht dat tegen 2030 al biljoenen dollars aan activa op de blockchain zullen staan. Vermoedelijk zal vastgoed daar een aardig deel van vertegenwoordigen.

Sources


Article information

Author: Mr. Chris Brennan

Last Updated: 1698703321

Views: 891

Rating: 4.7 / 5 (114 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. Chris Brennan

Birthday: 1927-01-31

Address: USNV Campbell, FPO AA 31221

Phone: +4277251391466563

Job: Software Developer

Hobby: Wine Tasting, Video Editing, Ice Skating, Swimming, Cycling, Surfing, Camping

Introduction: My name is Mr. Chris Brennan, I am a bold, venturesome, steadfast, daring, unwavering, dear, forthright person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.