header banner
Default

Pepecoin ekip üyeleri 16 milyon dolar çaldılar


Table of Contents

    PEPE topluluğuna yapılan bir duyuruda, proje ekibindeki üç üyenin 16 milyon dolar çaldığı ve daha sonra tüm kontrolü kalan tek üyeye devrettiği iddia edildi.

    Pepecoin ekip üyeleri 16 milyon dolar çaldı

    Pepecoin (PEPE) projesinin multisig cüzdanından 16 milyon dolarlık gizemli para çekme işleminin ardındaki süreç görünüşe göre ortaya çıktı. Pepecoin sosyal medyasından gelen duyuruda, sorumluların üç eski ekip üyesi olduğu açıklandı.

    24 Ağustos'ta PEPE'nin fiyatı, topluluğun projeye ait multisig cüzdanından 16 milyon dolar değerinde PEPE'nin çekildiğini ve birkaç borsaya gönderildiğini tespit etmesinin ardından, potansiyel bir dolandırıcılık korkusuyla yaklaşık yüzde 15 oranında düştü.

    1/4

    1 hour ago, the Pepe multisig wallet, changed the amount of signatures required on their multisig from a 5/8 to 2/8. This comes after sending $15.7 million worth of $PEPE to exchanges.

    A breakdown of what we know: pic.twitter.com/bxBxp6Nzqz

    — ASXN (@asxn_r) August 24, 2023

    Pepecoin'in arkasındaki anonim kurucu üyelerden birisi, 25 Ağustos'ta X (Twitter) üzerinden yaptığı bir paylaşımla konuya açıklık getirdi. X'teki @pepecoineth hesabından bir topluluk duyurusu yayınladı. Kalan son ekip üyesi, yaşananları topluluğa detaylandırdı.

    Açıklamaya göre, üç ekip üyesi aniden multisig'den fonları çaldı ve daha sonra projeyi tamamen terk ederek tam kontrolü kalan tek üyeye bıraktı.

    “Multi-sig, onay için 3/4 imzacının hazır bulunmasını gerektirecek şekilde ayarlanmıştı. Dün bu 3 eski ekip üyesi arkamdan geri geldi, multi-sig'e giriş yaptı, 26 trilyon multi-sig token'ın 16 trilyonunu çaldı ve satmak için borsalara gönderdi.”

    Projenin kalan son ekip üyesi, "Daha sonra, PEPE ile ilişkilerini sonlandırmak amacıyla kendilerini multisig'den çıkardılar. Ayrıca, tüm sosyal medya hesaplarını sildiler ve bana 'multisig güncellendi, artık tam kontrol sizde' şeklinde bir mesajdan başka bir şey bırakmadılar." diyerek sözlerini tamamladı.

    an announcement to the $PEPE community:

    Yesterday on August 24th, 2023, a series of unexpected transactions took place from the $PEPE multisig CEX
    Wallet in which ~16 Trillion $PEPE tokens (worth roughly $15m USD) were transferred to various crypto exchanges (OKX, Binance,… pic.twitter.com/iZmXV1TAvw

    — Pepe (@pepecoineth) August 26, 2023

    Kurucu üye, X hesabının ve multsig'de kalan 10 trilyon PEPE'nin artık emin ellerde olduğunu ve fonların yeni bir cüzdana aktarılacağını aktardı. Fonlar, yakım işlemi veya kullanım durumu olana kadar bu cüzdanda barındırılacak.

    Ayrıca, Pepecoin'in nisan ayında piyasaya sürülmesinden bu yana, olayla ilişkilendirilen ekip üyeleriyle ilerleyemediği ve çeşitli sorunların yaşandığı iddia edildi.

    İlgili: PEPE balinası dip fırsatı yakaladı, 529 bin dolar değerinde token satın aldı

    Kalan son ekip üyesi, kötü aktörlerden arınmış projeyle PEPE topluluğu için doğru olanı yapacaklarını ifade etti. Ekip üyesi, "Kuruluşundan bu yana PEPE, ne yazık ki ekibin bir kısmının büyük egolarıyla ve açgözlülüğüyle yönetildi. Bu iç çekişmelere yol açtı." dedi. Ayrıca, şunları belirtti;

    “Olanları değerlendirirken, PEPE için topluluğun ve token'ların önceliğini göz önünde bulundurarak çalışabileceğim ve ihmalkâr ekip üyelerinin ve kilitli multisig durumunun beni en iyi olanı yapmaktan alıkoymayacağı bir geleceği dört gözle bekliyorum.”

    The telegram group for $PEPE is currently locked down, the old telegram account for the group owner was hacked and the group was taken over. In the process of trying to regain access or make a new one. All official communication for $PEPE will take place via the @pepecoinethpic.twitter.com/lQFTu02jub

    — Pepe (@pepecoineth) August 26, 2023

    Diğer taraftan, Pepecoin'in açıklamalarına yapılan yorumlarda tepkiler karışıktı. Bazı kripto hayranları projenin duyurusunu desteklerken, diğerleri bu iddiaların doğruluğunu sorguladı.

    3ea153f9-cf13-4be4-aac5-d151bcd380a6
    Comments on the Pepecoin announcement. Source: X

    Bu yazının yazıldığı sırada, PEPE fiyatı son 24 saatte yüzde 5,7 artarak 0,000000895278 dolara ulaştı ve CoinGecko'dan alınan verilere göre şu anki piyasa değeri 382,7 milyon dolar.

    Magazin: Kripto borsaları paranızla gerçekten ne yapıyor?

    Sources


    Article information

    Author: Christopher Townsend

    Last Updated: 1698738842

    Views: 1175

    Rating: 3.8 / 5 (96 voted)

    Reviews: 88% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Christopher Townsend

    Birthday: 1922-01-31

    Address: PSC 0627, Box 6648, APO AP 71700

    Phone: +4827817209032840

    Job: Computer Programmer

    Hobby: Astronomy, Playing Piano, Arduino, Chess, Skydiving, Telescope Building, Role-Playing Games

    Introduction: My name is Christopher Townsend, I am a forthright, proficient, unreserved, strong-willed, expert, apt, valuable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.